Nordic Light 2012

24. - 28. april 2012 var det Nordic Light i Kristiansund. Nordic Light er en foto festival som holders hvert år i Kristiansund som jeg var så heldig å få være med på i år. Hvert år kommer det store fotografer som holder foredrag og utstillinger. Det holdes konkuranser og selges bøker. En utrolig opplevelse!

NKF Trondheim har det som en tradisjon at foto klassene drar dit sammen og har et opphold på en langhelg. 2. klassen har en utstilling på Nordic Light som får henge oppe hele festivalen. Dette er ganske kult! Det koster mye penger å få ha utstillingen sin dær, og da være så heldig at skolen sponser dette er utrolig kult. Sant, det er bare ett bilder pr. elev, men det er fortsatt kult å tenkte å at til neste år skal ett av mine bilder få henge der sammen med bilder til klassen min. Det er ikke bare NKF Trondheim hvor avgangsklassen har utstilling, dette gjelder også Fotofagskolen Trondheim og Bilder Nordic Oslo.
Avgangselever kan også melde seg på en konkuranse hvor vinneren får en prestisjefylt pris. Comming star. Vinneren får holde foredrag og ha en egen utstilling året etter. Vinneren kåres av noen av fotografene som er med på festivalen. Morten Krogvold er en av dem. Han er en av arrangørene av hele festivalen.
Comming star konkuransen har eksistert i 2 år, å begge årene har elever fra NKF Trondheim vunnet! Vi har virkelig noe å leve opp til neste år.

Jeg hadde bestemt meg for å ikke gjøre alt for mye research på fotografene som skulle holde foredrag. Jeg ville bare ha det gøy å bli med på alle forefragene jeg kunne. Så jeg slo meg sammen med ei venninne i klassen, Marie Louise Somby. Vi hadde stort sett samme syn på festivalen; dra på foredrag, fotografere, se på utstillinger og rett og slett bare kose oss! Og dette gjorde vi, nesten hver dag. Dro ut 10.00 og kom inn igjen i 18.00-19.00.
Naturligvis var det ikke bare foredrag og utstillinger. Det var god mat og drikke selvfølgelig. Hver kveld var en fest. Jeg var ikke med 100% de første dagene, men de to siste var jeg med.

Men tilbake til selve festivalen. Noen av fotografene som var dær var:
-Morten Krogvold
- Bjørn Opsahl
- Peter Gerdehag
- Annelise Kirsebom
- Abe Frajndlich
- Rupert Gray
++
Altså mange fantastiske fotografer.

Jeg var som sagt på en god del foredrag, og her er en liste med noen jeg var på inkludert adressen til hjemmesiden deres.

Bjørn Opsahl

Morten Krogvold

Annelise Kirsebom
(fant ikke hjemmeside) 

Catherine Hall


Julie Grahame
(Hun er ikke fotograf, men redaktør for det digitale magasinet aCurator)


Her er også to bilder jeg tok til en konkuranse under Nordiv Light
Temaet var: Kristiansund by night


Så hvis du er fotointeresert eller fotograf, kom deg på Nordic Light til neste år! Det anbefales på det sterkeste

Nordic Light

- Sandra O